Werkzaamheden Vinkenplein


Het Vinkenplein in het centrum van Bilthoven ondergaat een transformatie.

Het gaat om nieuwbouw van een L-vormig gebouw met nieuwe horeca en deels winkels, 30 luxe appartementen van 75 tot 120 vierkante meter met een ondergrondse parkeergarage speciaal voor de woningen.

Werkzaamheden 2018

In het voorjaar zijn kabels en leidingen verlegd en is een geheel nieuw riool aangebracht. Vervolgens is het bouwterrein ingericht en zijn voor de veiligheid rondom het bouwterrein vaste bouwhekken aangebracht. De tijdelijke parkeerplaatsen zijn duidelijk aangegeven. Begin juni is Cordeel gestart met de eerste bouwwerkzaamheden bij het Vinkenplein in Bilthoven. De woningen krijgen een ondergrondse parkeerkelder. Voor deze parkeerkelder worden kelderwanden aangebracht. Dit duurt circa drie a vier weken, tot eind juni. Om zo min mogelijk last te veroorzaken voor de buurtbewoners en de winkeliers worden de wanden trillingsvrij aangebracht.

Geplande werkzaamheden juli 2018

Eind juni zal de bouw van de kelderwanden naar verwachting afgerond zijn. De vloer van de parkeerkelder wordt dan aangebracht zodat uiteindelijk een waterdichte ondergrond ontstaat. Na dit proces worden de wanden verder afgewerkt en na de vakantie start het uitgraven van de gehele parkeerkelder.

Zie voor meer informatie de pagina Emmaplein-Vinkenplein of de website www.vinkenpleinbilthoven.nl