Extra parkeerterrein op Driehoek in centrum Bilthoven


Op de onverharde, tijdelijke parkeerplaats op de zogenaamde Driehoek in het centrum van Bilthoven worden extra parkeerplaatsen aangelegd.

Op de Driehoek in het centrum van Bilthoven worden extra parkeerplaatsen voor kort parkeren aangelegd.
Wethouder Hans Mieras neemt polshoogte bij de aanleg van het parkeerterrein op de Driehoek in het centrum van Bilthoven.

De nieuwe, verharde inrichting van dit parkeerterrein wordt deze maand afgerond. In totaal komen hier circa 140 parkeerplaatsen inclusief enkele plekken voor mindervaliden.

Wethouder Hans Mieras: “Ik ben verheugd over de beslissing van het college om de Driehoek bij station Bilthoven als tijdelijk parkeerterrein in te richten. De aanleg vindt ook nog eens ruimschoots plaats voordat de bouwwerkzaamheden op het Vinkenplein starten.”

Kort parkeren op de Driehoek

De parkeerplaatsen op de Driehoek zijn bedoeld voor kort parkeren. Op het Vinkenplein blijft ook tijdens de bouwwerkzaamheden een aantal parkeerplaatsen voor kort parkeren beschikbaar. Voor lang parkeren kunt u terecht op de P+R  Rembrandtlaan in Bilthoven.

Tijdelijk parkeerterrein

Als onderdeel van de gehele ontwikkeling van het centrum van Bilthoven, zou op het braakliggende terrein bij het station, bebouwing (woningen en winkels) komen. Ontwikkelaars konden hier eind 2015 voorstellen voor indienen. In het voorjaar van 2017 heeft het college besloten deze ontwikkeling aan te houden omdat nog niet goed in te schatten is, wat het effect van deze ontwikkeling zal zijn op de rest van de ontwikkelingen in het centrum. De afgelopen tijd is het terrein beperkt opengesteld voor parkeren en wordt dus nu als volwaardig parkeerterrein ingericht.