Doorbraak Kwinkelier: start bouw en komst 2e supermarkt


Startsein bouw tweede fase winkelcentrum gegeven op zaterdag 10 maart.

Wethouder Hans Mieras en Hedde Stegenga namens de Kwinkelier onthullen samen de naam van de 2e supermarkt. Foto: © Cordeel, Frank Hanswijk

Wethouder Hans Mieras heeft namens de gemeente De Bilt op zaterdag 10 maart onder grote belangstelling van het winkelend publiek, het officiële startsein voor de bouw van de tweede fase van winkelcentrum de Kwinkelier in Bilthoven gegeven:
Wethouder Hans Mieras: “Ik ben blij dat er wordt gestart met de bouw van deze belangrijke volgende fase voor winkelcentrum de Kwinkelier. Het intensieve overlegtraject van de afgelopen jaren leidt nu concreet tot de komst van nieuwe winkels en uitbreiding van de parkeergarage. Hiermee wordt definitief gekoerst naar een prachtig resultaat voor het centrum van Bilthoven.”

De winkels aan het grote plein ondergaan een metamorfose. De bestaande parkeergarage wordt uitgebreid en er wordt gestart met het vernieuwen van het tweede deel van het ‘Kronkelstraatje’. Aannemer Cordeel uit Zwijndrecht heeft de opdracht gegund gekregen.

De verwachting is dat de tweede bouwfase eind 2018 wordt opgeleverd. De 2e supermarkt opent haar winkel dan ook feestelijk. Het tweede deel van het ‘Kronkelstraatje’ wordt naar alle waarschijnlijkheid in het tweede kwartaal van 2019 worden opgeleverd.